Om oss

En liten del av Frankrike i Göteborg är det bästa sättet att beskriva Sylvain Marron. Ett mysigt konditori i centrala Göteborg som bakar och serverar bakverk i en spännande blandning mellan det franska och svenska.  Sylvain Marron är andra generationens chokladmästare och fick i tidig ålder upp ögonen för choklad. Hans bakverk och praliner genomsyras av hans arv och den franska själen.

Den ständiga strävan att skapa nytt, ständigt uppdatera och förbättra är en kvalité som han utvecklat under 12 år då han tävlat för Sverige i cholkadmästerskap. Numera så har Sylvain övergått till att coacha det svenska kocklandslaget i bakning och speciellt inom choklad.

Photo: Andreas Pegelow - http://andreaspegelow.com/
Photo: Andreas Pegelow - http://andreaspegelow.com/

Efter att arbetat inom ett par olika konditorier och restauranger i Sverige så bestämde sig Sylvain att öppna eget konditori. Tanken var att primärt baka sötsaker och leverera till restauranger och andra konditorier. Dörrarna slogs upp i december 2012 strax innan jul. Men inte kort efteråt så började folk titta in i konditoriet och fråga om han kunde ha öppet och sälja direkt till kunder i sin butik, och så övergick Sylvains konditoriet till att också sälja praliner i butiken. 2014 Öppnades nästa butik i Linné då efterfrågan hade ökat och den lilla butiken inte räckte till. Alla bakelser bakas dock fortfarande i Högsbo.

Bakom varje bakelse och pralin så ligger en otrolig passion och tanke. Sylvain arbetar med att använda traditioner och kunskaper från gårdagen kombinerat med dagens teknik för att tillverka choklad i världsklass. Sylvain har som filosofi att tillverka så mycket som möjligt från grunden och använda sig av små tillverkare för sina råvaror. Genom att skapa nästan allt från grunden så har han total kontroll över hur smakerna ska formas och vilka smaker som man ska känna. Varje pralin som tårta blir då ett fint hantverk för största njutning.

Photo: Andreas Pegelow - http://andreaspegelow.com/