Om oss

En liten del av Frankrike i Göteborg är det bästa sättet att beskriva Sylvain Marron. Ett mysigt konditori i centrala Göteborg som bakar och serverar bakverk i en spännande blandning mellan det franska och svenska. Sylvain Marron är andra generationens chokladmästare och fick i tidig ålder upp ögonen för choklad. Hans bakverk och praliner genomsyras av hans arv och den franska själen.

En ständiga strävan att skapa nytt, att uppdatera och hålla hög standard är kvalitéer som han utvecklat under de år han tävlat och bland annat representerat Sverige i chokladmästerskapen 2009 samt coachat det svenska kocklandslaget i konditori.

Efter att ha arbetat på ett par olika konditorier och restauranger i Sverige bestämde sig Sylvain att öppna eget konditori. Drömmen var att själv få råda över tillverkningen samt att värna om ett hantverk. Dörrarna på Högsbogatan slogs upp i december 2012 strax innan jul. 2014 öppnades nästa butik i Linné då efterfrågan hade ökat och den lilla butiken inte räckte till. 2019 flyttades butiken i Linné till Kville saluhall. Alla sötsaker tillverkas dock fortfarande i Högsbo.

Bakom varje bakelse och pralin ligger en otrolig passion och tanke. Sylvain arbetar med att använda traditioner och kunskaper från gårdagen kombinerat med dagens teknik för att tillverka choklad i världsklass. Sylvain har som filosofi att tillverka så mycket som möjligt från grunden och använda sig av små tillverkare för sina råvaror. Genom att skapa nästan allt från grunden så har han total kontroll över hur smakerna ska formas och vilka smaker som man ska känna. Varje pralin som tårta blir då ett fint hantverk för största njutning.